Waarom hij meteen in slaap valt na de seks

0

Heb je je ooit afgevraagd hoe het eigenlijk komt dat mannen meteen knock-out zijn na de seks? Ja, dat begrijpen we wel.
Om erachter te komen waarom mannen meteen in een horizontale positie uitkomen na de sexy dans vroegen we de experts: “Hoe zit dat?”

 • unibet

 • Je kunt het hormoon prolactine bedanken voor de post-coïtale slaperigheid van mannen, zegt slaapadviseur dr. W. Christopher Winter van Men’s Health. Prolactine onderdrukt dopamine; een stimulerende neurotransmitter die ervoor zorgt dat je je wakker voelt, zo legt hij uit. En zijn lichaam laat hier een grote hoeveelheid van vrijkomen als hij klaarkomt. Jouw lichaam produceert echter lang niet zoveel, zegt Winter.
  Het “feelgood” hormoon oxytocine komt ook vrij tijdens seks en zorgt ervoor dat stressvolle gedachten uit zijn hoofd verdwijnen waardoor hij makkelijker kan ontspannen en na de daad in slaap kan vallen. En (grappig weetje) als je seks hebt met het licht uit, geeft dit een signaal aan het lichaam dat het bedtijd is. Als dat gebeurt start het hormoon melatonine zijn slaapcyclus.

  Als prolactine, oxytocine en melatonine samenkomen krijg je in feite een natuurlijke versie van een sterke slaappil waardoor hij heerlijk wegdommelt. Hoewel dat voor hem heel fijn is, is het voor jou niet ideaal om een zombie partner te hebben als jij nog iets wilt doen, zoals knuffelen, boodschappen doen of iets anders dan slapen.

  Om je post seksmoment actiever te maken, moet je een standje kiezen dat niet horizontaal is, zegt Winter. Het is natuurlijk overduidelijk, maar door op je rug te liggen krijgt je lichaam het signaal dat het tijd is om te gaan slapen.

 • erovibes
 • Nog een manier om zijn sekscoma te bestrijden: doe het met het licht aan. Op deze manier zal zijn slaapcyclus niet opgewekt worden, zo zegt hij.

  De laatste tip van Winter is, om uit bed te gaan zodra je klaar bent. Gedurende je leven hebben je hersenen geleerd je bed te associëren met slapen. Dus het is bijna onmogelijk voor hem om niet in slaap te vallen als je gewoon stil ligt. Dus misschien kun je beter op de bank gaan knuffelen.

  Share.

  Leave A Reply