Voortijdige Zaadlozing – Meningen van een Vrouw

0

Voortijdige zaadlozing mag dan op een mannenprobleem lijken – maar het kan ook invloed hebben op de sekspartners van de man. Om het simpel te zeggen komt voortijdige zaadlozing voor wanneer een man te snel klaarkomt tijdens seks met een partner. Het is met meest voorkomende probleem bij mannen en 1 op de 5 hebben er last van. Mannen denken dat ze worden gezien als egoïstische partners en dit kan verschillende emoties oproepen, van schaamte tot onbekwaamheid.

We snappen ongeveer hoe mannen tegen dit probleem aankijken, maar het is minder duidelijk hoe hun partners dit zien, tot nu.
Als onderdeel van de grote “Penis Perceptions Enquete” hebben mijn collega’s en ik in het Sexual Health Promotion Lab aan de Universiteit van Kentucky data verzameld van meer dan 15.000 mannen en vrouwen over hun mening, houding en wat zij leuk vinden en niet leuk vinden als het aankomt op penissen en seks. Als grootste studie van zijn soort voegde deze enquête nog 2 extra fases toe aan de studie die als doel had om het mannelijk seksueel functioneren te begrijpen en hoe dit een invloed heeft op hun partners.

 • unibet

 • De enquête onderzocht verschillende aspecten van seksueel gedrag, voorkeur en problemen, inclusief voortijdige zaadlozing, en scheen licht op de manier hoe stelletjes denken over dit probleem. Bijvoorbeeld, 90 % van de ondervraagden hebben gezegd dat de controle over de zaadlozing belangrijk was, terwijl 64% van de mannen aangaven dat voortijdige zaadlozing frustratie teweegbracht op sommige momenten. En iets meer dan 47% van de mannen gaf aan zich zorgen te maken ten minste de helft van de tijd dat ze te vroeg klaargekomen waren zodat hun partners nog niet verzadigd waren.

  Er werd een vraag gesteld aan mannen of ze bereid waren om een seksueel hulpmiddel te gebruiken om hun te helpen langer te kunnen doorgaan en meer dan 47% gaf aan dat zij dit wel willen. Eén van de bijkomende fases van dit onderzoek, onderzocht de effecten van een verdovend middel die helpt bij voortijdige zaadlozing. De antwoorden die hieruit voortkwamen waren intrigerend en zelfs wat onverwacht.
  Bij mannen bleek de ervaring enorm positief. De meerderheid gaf aan dat het product hun geholpen heeft om langer vol te houden voordat ze klaarkwamen, ze bleven rustiger tijdens de seks en ze gaven aan dat de seks in het algemeen beter was.
  Ze gaven ook aan dat hun vrouwelijke partners hier ook van genoten. “We halen beiden meer plezier uit deze ervaring”, zei iemand, terwijl iemand anders zei dat, “Het vertragen van het klaarkomen zorgde voor meer plezier met mijn vrouw.” Anderen gaven aan dat hun vrouwelijke partner hier echt van genoot, “meerdere orgasmes had”, en “helemaal loskwamen.”

  Een andere kijk op Voortijdige Zaadlozing
  Klinkt geweldig toch? Maar de antwoorden van de vrouwen gaven ons meer inzicht. Net zoals bij de mannen, gaf de meerderheid van vrouwen aan meer plezier te beleven. Veel waren het eens met hun partner dat het product hielp om zo de mannen langer door te kunnen laten gaan voordat ze klaarkwamen waardoor de seks beter werd. Echter waren er maar een paar die aangaven dat ze meer orgasmes hadden zoals hun mannen of vriendjes aangaven.

  In plaats daarvan bleken ze meer gefocust te zijn om de prestaties van de man – of zijn perceptie hiervan: “De spray maakte mijn man meer zelfverzekerd en hij dacht dat hij langer mee ging, dus dat maakte de stemming beter”, zei een vrouw. “Het had geen lichamelijke invloed op me”, zei een andere vrouw “maar ik merkte dat hij er meer dan normaal van genoot”. Sommige vrouwen bleken zelfs voorkeur te hebben voor de seks zonder het product “Hij ging nog verder nadat ik al was klaargekomen wat ik niet zo leuk vond omdat het andersom veel intiemer aanvoelt”.
  Anderen gaven aan dat ze het niet leuk vonden om de ejaculatie uit te stellen maar dat ze het product wel aan wilden schaffen als dat hun mannelijke partners gelukkig maakt.

 • erovibes
 • Zulke antwoorden geven aan dat sommige vrouwen niet naar voortijdige zaadlozing kijken als een daadwerkelijk probleem – tenminste als het aankomt op hun eigen seksuele plezier. Het kan inderdaad zo zijn dat we voortijdige zaadlozing moeten zien als onderdeel van dezelfde seksuele reactie en gevoeligheid van het lichaam waar we vrouwen juist voor prijzen. Het neemt een enorme last van de schouders van de man, wat uiteindelijk de helft van de strijd is in het gevecht tegen voortijdige zaadlozing.

  De waarheid is dat er meerdere technieken bestaan om de tijd van de ejaculatie te bedwingen. En er zijn enorm veel manieren om te genieten van goede seks zelfs wanneer een man snel klaarkomt. Zoals het oude gezegde gaat: de houding is veel belangrijker dan de bekwaamheid – en dat is zeker het geval voor beide partners.

  Share.

  Leave A Reply