Veel ruzie met je partner? Lees dan deze 10 tips!

0

Koppels die geen ruzie maken bestaat niet! Iedereen wordt soms boos en vaak zelfs voor kleinigheden! Om er geen drama van te maken, gelieve deze eenvoudige 10 regels te volgen.

1: Geen ruzie maken in het bijzijn van de kinderen
Dit is een van de belangrijkste regels, bekend sinds generaties. Het kan natuurlijk ook vervormen in ‘niet voor de ouders, buren, de vrienden..’. Elke ruzie moet onder vier ogen gebeuren. Nooit in het bijzijn van anderen.

 • unibet

 • 2: Niet voor het slapen gaan
  Er zijn weinig geschillen die na 3 minuten eindigen. De crisis duurt in het algemeen een goede tijd met geschreeuw, beschuldigingen, en tranen, en zelfs boze buren die aan je deur zullen komen vragen om stiller te zijn.

  3: Niet tijdens het ontbijt
  De dag beginnen met een geschil? Nooit! U zal er de hele dag mee inzitten en het zullen uw collega’s zijn die de gevolgen zullen dragen. Wacht tot je terug thuis bent! Met een beetje geluk zult u zelf vergeten zijn over wat de ruzie ging…

  4: Niet aan de telefoon, niet per sms
  Misverstand verzekerd! Een SMS zal waarschijnlijk een bepaald idee, gevoel overbrengen of zelfs een heel andere intonatie. U verzendt een liefdesbericht en u ontvangt een soort antwoord Ik bel je nadien, ik ben aan het joggen”, en het is gegarandeerd ruzie!

  5: Niet als jullie ver weg zijn van elkaar
  Ruzie maken als je ver van elkaar bent? Wat een frustratie! We zullen misschien zelfs niet het genoegen hebben om met een kus te verzoenen. Jammer, niet?

  6: Niet in het midden van de discussie weggaan
  Gaat u liever even wandelen om te kalmeren? Prima, maar smijt vooral de deur niet toe tijdens een ruzie. Het zal ten eerste niets oplossen, het tegendeel. Denkt nadien dan na hoe ingewikkeld het zal zijn om terug te keren alsof er niets gebeurd is.

  7: Niet alles tegelijkertijd
  Tijdens een ruzie hebt u waarschijnlijk verschillende dingen te zeggen. Probeert uw problemen te classificeren. Ga niet in alle richtingen, met 4000 verwijten op hetzelfde moment! Voor elk probleem, haar geschil.

 • erovibes
 • 8: Geen trots
  Oke, je hebt veel dingen te zeggen tegen hem en veel dingen om hem kwalijk te nemen. MAAR als hij u ook dingen kwalijk moet nemen, dan heeft het geen zin om uzelf op te sluiten omdat je geen zin hebt om al die nare dingen te horen: hij neemt de moeite om te luisteren naar u, u moet hetzelfde doen.

  9: Niet vergeten zich te verontschuldigen
  Aan het einde van het geschil, probeer niet uit te vinden wie juist of verkeerd was, of wie zich eerst moet excuseren. Excuseer jullie allebei, want het belangrijkste is dat je geen ruzie maakt voor niets en dat je eruit kan leren. :

  10: Vergeet niet om te verzoenen
  Na al het geschreeuw en het geween is het belangrijk om elkaar teder vast te pakken en elkaar hoeveel je van elkaar houdt. Waarvoor zou je anders ruzie hebben?

  Share.

  Comments are closed.