Tekenen dat je partner een emotionele affaire heeft

0

Als je partner zich in zichzelf keert kan het lastig zijn om te weten of dit gewoon een lastige periode in je relatie is, of dat hij iets voor je verbergt. Misschien is hij fysiek wel trouw, maar hoe zit het met emotioneel?

Emotionele affaires zijn veel lastiger te definiëren dan fysieke, daarom is het zo lastig om de vinger erop te leggen, zegt Jane Greer, Ph.D., auteur van What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship (En Ik Dan? Laat Egoïsme Je Relatie Niet Kapot Maken). Met veranderingen die zo subtiel zijn als verlangende blikken, is het niet altijd makkelijk om te zien wanneer een vriendschap uitgroeit tot iets meer. Als je instinct je zegt dat er iets niet klopt, hebben wij hier zeven tekenen om te bekijken of jouw wederhelft een emotionele affaire heeft. Als er meerderen van toepassing zijn, ga dan een gesprek aan om de lucht te klaren.

 • unibet

 • Als iemand een emotionele affaire heeft die nog niet fysiek is, kan de frequentie van seks met zijn of haar partner zelfs hoger worden. “De passie voor degene waar hij naar verlangt wordt verplaatst naar de relatie die hij al heeft,” zegt psychotherapeut Ginnie Love, Ph.D. Natuurlijk is elke man anders, bij sommige mensen die meer emotionele intimiteit ervaren bij een nieuw persoon, neemt de seksuele interesse in de huidige partner een duikvlucht.

  Hij komt afstandelijk of beschikbaar over
  Als je man aandacht en emotionele steun krijgt van iemand anders, zal hij de complicaties in zijn leven niet meer met jou bespreken. Volgens Love hebben we maar een bepaalde hoeveelheid emotionele energie en onze aandacht is geneigd te gaan naar waar we het meest naartoe getrokken worden. Uiteindelijk kan dit leiden tot fysiek niet beschikbaar zijn. “Als je partner de tijd die hij voorheen met jou besteedde met iemand anders besteedt, is dat een direct signaal dat je aan moet pakken,” zegt Love.

  Zijn houding naar jou is veranderd
  Naast het feit dat hij zich terugtrekt, kan hij zijn nieuwe obsessie gaan verheerlijken en jou gaan bekritiseren. Zoals negatief zijn over jouw kookkunsten of filmsmaak, ook al had hij eerder nooit last van deze eigenschappen. “Dit is zeer gevaarlijk terrein, omdat hij jou onbewust gaat vergelijken,” zegt Love, hierbij vergelijkt hij jou met een fantasie versie van de ander en idealiseert hij hoe het zal zijn als hij met haar is.

  Zijn communicatie gewoontes zijn veranderd
  Als hij niet vaak sms’t en opeens vastgelijmd zit aan zijn telefoon of meer tijd doorbrengt op sociale media dan voorheen, is dat een gedragsverandering die aan kan geven dat er iets aan de hand is, zegt Love. En als hij ontwijkt informatie te geven over met wie hij contact heeft, kan dit een subtiele schuldbekentenis zijn. “Op een bepaald niveau weet hij dat het niet helemaal goed is wat hij doet en dat jij je natuurlijk jaloers zal voelen, dus hij vermijdt het, omdat hij denkt dat het je geen pijn doet als je het niet weet,” zegt Gail Saltz, M.D., psychiater en auteur van The Power of Different.

  Hij laat haar naam constant vallen
  “We hebben het regelmatig over vrienden, maar wanneer je een bepaalde naam constant laat vallen is dat niet respectvol en ongepast,” zegt Love. Het is feitelijk een uitnodiging om hem erop aan te spreken. En als je dit doet, let dan op zijn reactie. Als hij heel verdedigend is over de vriendschap, herhaalt dat er niets tussen hen is, of heel graag wil dat je hem gelooft, kan het tijd zijn om te gaan twijfelen aan zijn loyaliteit, zegt Saltz.

  Hij ruziet anders met je
  Als je nieuwe en verrassende opmerkingen van hem krijgt als reactie op onenigheden die je al lange tijd ervaart, kan dit een teken zijn dan hij het over jullie relatieproblemen heeft gehad met haar en haar opmerkingen daarover heeft meegenomen. “Er is een grote kans dat dit haar reacties zijn wanneer hij haar vertelt over de ruzies die jullie hebben en hij gebruikt deze nu in jullie discussies,” zegt Saltz. (Zweet je stress eruit met Women’s Health’s new With Yoga DVD.)

 • erovibes
 • Je voelt je het vijfde wiel aan de wagen in je eigen relatie
  Je bent op een feestje met je maatje en zijn vriendin komt binnen. Als je man je onmiddellijk alleen laat om aan haar behoeften te voldoen, dan is dat een duidelijke waarschuwing. “Als je voelt dat je niet meer op nummer één staat en dat alle belangrijke dingen niet eerst met jou gedeeld worden, is je relatie misschien niet sterk meer,” zegt Greer.

  Als er meerdere van deze tekenen van toepassing zijn op jouw wederhelft en je blijft het gevoel houden dat er iets aan de hand is, is het beter om je zorgen zo snel mogelijk uit te spreken. “Begin erover door te zeggen dat je voelt dat je partner wat afstandelijk is en dat het iets te maken heeft met het feit dat hij een intieme band heeft ontwikkeld met iemand anders,” zegt Saltz. “Wees er eerlijk over dat je wil dat hij ermee stopt en opnieuw gaat investeren in jullie relatie, bespreek problemen en bouw je band opnieuw op, maar de emotionele affaire moet eerst beëindigd worden.” Het uitdrukken van je pijn en zorgen betekent niet dat je hem beschuldigt, het betekent gewoon dat je het belangrijk vindt wat er in de relatie gebeurt en dat je bereid bent eraan te werken.

  Share.

  Leave A Reply