Tekenen dat je Emotioneel Vreemdgaat

0

Soms, zelfs wanneer je in een stabiele relatie zit, kan je een beetje te veel een één persoon blijven denken. Die persoon kan een nieuwe vriend van een vriend zijn, een collega of een ex waarmee je vrienden bent gebleven. Het kan zijn dat je nooit met deze persoon naar bed bent geweest en alleen maar een goede knuffel hebt gedeeld, maar je vraag je nog steeds af: Is er iets meer wat er speelt naast de bijna dagelijkse sms’jes en 1 op 1 happy hours?

1. Je hebt het gevoel dat je instinctief sms’jes moet verbergen voor je partner.
Als je een berichtje krijgt van die ene persoon en je onmiddellijke beweging is met je rug naar je partner zitten of van ze wegdraaien in bed, dan is er iets aan de hand. Het willen van privacy is normaal, maar James Bond achtige stunts uithalen om er zeker van te zijn dat ze niet zien dat die ene persoon jou net 5 berichtjes heeft verstuurd is een red flag.

 • unibet

 • 2. Je raakt het tijdsbesef kwijt terwijl je met die ene persoon praat.
  Je merkt dat je werk eronder lijdt door een eindeloos spel van emoji tennis via Gchat, en soms, als ze een bericht sturen terwijl je tijd doorbrengt met je partner, raak je hier zo in verstrikt dat je het niet merkt wanneer je eigen bae al 15 minuten stil naar de brunch aan het staren is. Je bent niet een persoon die altijd zo verbonden is met de mobiele telefoon, maar wanneer die ene persoon erbij betrokken is, kan het scherm dat aan springt net zo goed een huilende sirene zijn.

  3. Je doet er alles aan om tijd door te brengen met die ene persoon.
  Het is normaal dat wanneer je iemand begint te daten, dat je tijd met vrienden, ook al wil je ze nog zo graag zien, wat meer moeite en planning kost. Maar voor die ene persoon plan je er moeiteloos een happy hour tussen zelfs wanneer je doodmoe bent, of je maakt meteen van de kans gebruik om plannen met diegene te maken wanneer je partner moet overwerken. Je staat versteld van je nieuwe plan kwaliteiten, zelfs wanneer dit alleen maar voor die ene persoon is.

  4. Je wilt nooit je partner uitnodigen wanneer je tijd doorbrengt met die ene persoon.
  Als je dan toch je partner meebrengt, eindig je met het gevoel dat deze tijd meer betekenis had zonder je partner. Natuurlijk is elkaar de ruimte geven in een relatie belangrijk voor beide partijen maar het idee van het meenemen van je vriend of vriendin maakt je onrustig en dat is een teken dat je ze of nergens mee naartoe kan nemen (wat een compleet ander probleem is) of je wilt gewoon niet dat ze in de weg staan van je één op één tijd met die ene persoon. Echt, dat is zeker een red flag.

  5. Je vergelijkt je partner met die ene persoon en soms besef je niet eens dat je het doet.
  Je ziet ineens de kleine foutjes van je partner (ze zijn verlegen met nieuwe mensen, ze dragen de broek die jij niet zo leuk vindt) en je fixeert je op hoe die ene persoon de ideale gesprekspartner is met de beste smaak in broeken die je ooit hebt gezien. Het bespreken van je problemen in een relatie is natuurlijk belangrijk, maar als die ene persoon dient als vergelijking voor je partner, is dat enorm oneerlijk tegenover hem/haar.

  6. Je bewaart speciale verhalen alleen voor die ene persoon en niet voor je partner.
  Gedeeltelijk leert die ene persoon een kant van je kennen die je, om wat voor reden dan ook, niet wilt delen met degene met wie je een relatie hebt. Misschien is die kant van jou de “echte” kant, maar waarom wil je niet dat je partner deze ook leert kennen?

  7. Je hebt je meer dan eens afgevraagd hoe het zou zijn als jullie beiden single waren.
  Soms dwalen je gedachten af naar een alternatief scenario waarin jij en je partner niet langer bij elkaar zijn en dat deze ene persoon ook single is en misschien wel een romantische interesse in jou heeft. Zelfs wanneer je elkaar niet “samen” ziet, heb je hier zeker weleens aan gedacht, zelfs aan die gepassioneerde dronken zoen die je per ongeluk gaf. En met de tijd komt die gedachte meer en meer naar boven.

  8. Je maakt jezelf mooier (of veel mooier) voordat je ze ontmoet.
  Hey, iedereen wil er op zijn/haar best uitzien wanneer ze uitgaan. Maar als je elke keer langer dan een minuut nadenkt over welke lippenstift je wilt gebruiken elke keer wanneer je die ene persoon ziet, en dit nooit doet met je partner, dan is er zeker iets mis. Een echte angst om hoe je eruit ziet terwijl je tijd doorbrengt met je platonische vriend, laat zien dat hun mening over hoe aantrekkelijk jij bent ook echt telt, en jij moet jezelf afvragen: Waarom?

  9. Je praat veel over die ene persoon met je partner.
  Of het nou iets grappigs is wat die persoon heeft gezegd, of een rotopmerking over degene bij wie die ene persoon nu is, jouw partner hoort de naam van die ene persoon erg vaak, zelfs wanneer jij dat niet doorhebt. Maar soms merk je dat jij niet alles wilt zeggen omdat het nog maar 11 uur in de ochtend is en jij al 3 dingen over die ene persoon hebt gezegd.

 • erovibes
 • 10. Je zat een beetje te dichtbij die ene persoon en je maakt je er enorm veel zorgen over.
  Die ene keer dat jullie beiden aan de bar zaten en hun knie raakte die van jou aan, merkte je dit onmiddellijk op en heb je hier de komende 15 minuten aan gedacht. Je analyseert de kracht en duur van knuffels, hoe vaak ze oogcontact zoeken, of hun benen naar jou gericht zijn of niet…. Het is een eindeloze rekensom van “proberen ze je te versieren?” maar wat het meest verwarrende is dat je niet zeker weet of je dit wel erg vindt of niet…

  11. Wanneer je de zin “Die ene persoon” leest, heb je meteen iemand in gedachten.
  Het is het overwegen waard om na te denken of je gevoelens hebt voor iemand die niet je partner is en om zo uit te vinden wat je nu moet doen. De eerste optie is om afstand te nemen van die ene persoon en dat jij aan je relatie gaat werken. Optie twee is je relatie verbreken omdat je niet meer gelukkig bent in die ene relatie en die ene persoon het gat opvult waarvan je bang bent dat je er alleen voor staat. Als dit je bekend in de oren klinkt, zijn er meerdere wegen die je kunt bewandelen maar geen van deze bestaat uit het heen en weer gaan tussen beiden zonder dat ze het weten of zonder toestemming. Dus kies een pad en bewandel deze met moed.

  Share.

  Leave A Reply