Na je dit hebt gelezen drink je nooit meer dan 2 koffie!

0

We weten hoe het is een vroege morgen voelt niet goed zonder een kopje koffie. Dat heb ik tenminste. Echter kan te veel van het goede slecht zijn voor de gezondheid. Als je weet wat er kan gebeuren wanneer je te veel cafeïne binnenkrijgt, zoals meer dan twee koppen koffie per dag, en vooral hoe je lichaam hierop reageert, zal je beter doen helpen om de juiste keuzes te maken. Voordat je nog een slok neemt, let op je lichaam en let op hoe jij je voelt. Als je vreemde symptomen ontdekt, drink dan geen koffie, maar water, onmiddellijk.

 • unibet

 • Je hoeft niet volledig te stopen met koffie; koffie komt juist met vele goede dingen voor je gezondheid, met mate. Als een gecertificeerde gezondheidscoach werk ik met cliënten en vertel ze te letten op hun reactie van bepaalde substanties. Jij kent je lichaam het beste; als jij je raar begint te voelen en rare symptomen krijgt, probeer dan te minderen en bezoek in sommige gevallen een dokter voor eventuele feedback. Het vinden van drankjes met minder (of geen) cafeïne kan helpen, zoals groene thee, kruidenthee of water met wat frisse citroen. Doe iets wat goed voelt. Hier zijn 9 dingen die met je lichaam kunnen gebeuren als je twee of meer koppen koffie per dag drinkt. Let op, leuk is anders.

  Uitdroging

  Volgens Isabel K Smith, MS RD CDN, in een email met Bustle, kan je lichaam enorm uitgedroogd raken wanneer je te veel koffie, of te veel cafeïne binnenkrijgt gedurende de dag. Smith zegt dat dit gebeurd omdat door cafeïne, de nieren meer urine produceren.

  Verhoogde Hartslag en Bloeddruk

  Smith zegt dat te veel cafeïne lijdt tot een verhoogde hartslag die een aanzienlijk slecht effect heeft op de gezondheid van je hart. Ook kan je last hebben van hartkloppingen, overslaan van je hartslag of je nerveus voelen zegt Erin Holley, RD aan de Ohio State University Wexner Medical Center, in een email met Bustle. “Caffeine is een stimulans en kan de hartslag versnellen wanneer we meer binnenkrijgen. Als je hier last van hebt, is het aan te raden om je cafeïne-inname te matigen” zegt Holley.

  Vaker naar de WC

  Smith waarschuwt tegen het teveel zitten op de WC. Wanneer je meer dan twee koppen koffie per dag drinkt, merk je waarschijnlijk dat je meer moet poepen. Smith zegt dat dit komt door meer “verkeer in het darmkanaal.”

  Vaak Plassen

  “Meer moeten plassen – studies hebben aangetoond dat overmatige inname van cafeïne (>300 mg/dag) resulteert in een overactieve blaas”, zegt Susan Berkman, een geregistreerde diëtiste aan de The Ohio State University Wexner Medical Center, via een email met Bustle. “Vooral bij volwassenen die ouder zijn dan 60 en last hebben van een gevoel van veel plassen of het gevoel van plassen, kan het verminderen van cafeïne-inname helpen.” zegt Berkman.

  Verhoogd Risico op Hartziekten

  “Bij sommige personen met een hartziekte, kan het drinken van te veel koffie resulteren in een verhoogd risico op een niet-fatale hartaanval of kan symptomen vertonen van congestief hartfalen” zegt Berkman. Praat met een dokter om te praten over effecten op langere termijn, vooral als je iemand bent die al medische hulp krijgt.

 • erovibes
 • Spiertrekkingen

  Als je merkt dat je last hebt van vreemde spiertrekkingen of plotselinge nervositeit na het drinken van koffie, kan het liggen aan de hoeveelheid en hoe je lichaam hierop reageert. Als je merkt dat er iets vreemds gebeurd met je ledematen, zoals bibberen of een trek, verminder je inname dan en zie of het beter wordt.

  Verhoogd Risico op Osteoporose

  “Osteoporose – vooral bij postmenopauzale vrouwen, kan te veel cafeïne bijdragen aan een verminderde botmineraaldichtheid,” zegt Berkman.  “Om de gezondheid van je botten in stand te houden, kunnen vrouwen die een risico lopen op osteoporose goed doen aan het minder drinken van koffie,” zegt Berkman.

  Sneller Paniekerig

  “Sommige mensen hebben sneller last van paniekaanvallen dan anderen. Als jij hier ook bij hoort, dan zal je merken dat je ook gevoeliger bent voor cafeïne, vooral bij een grotere dosis,” adviseert Holley. “Paniekaanvallen resulteren vaak in een versnelde hartslag en sneller denken, wat een groter effect heeft door de stimulerende eigenschappen van cafeïne. Als jij je angstiger voelt na het innemen van grote hoeveelheden cafeïne, minder dan langzaam of stop er compleet mee als je dit kan,” adviseert Holley. “Het kan angst of depressie bij mensen verhogen bij mensen met gemoedsstoornissen en het kan ook de paniekmodus in een lichaam activeren wat kan resulteren in infecties en ziektes,” voegt Dr. Partha Nandi M.D. F.A.C.P. ontwikkelaar en host van de Emmy-award winnende medische lifestyle televisie show “Ask Dr Nandi” en Chief Health Editor bij WXYZ-TV (ABC) Detroit via een email met Bustle toe.

  Share.

  Leave A Reply