Mannen met baarden zijn betere partners

0

Mannen over de hele wereld met een baard, doe een stap vooruit! Want jullie, mijn bebaarde vrienden, hebben het goud gewonnen als het op relaties aankomt. Wetenschappers hebben het bevestigd!

Deze wetenschappelijke conclusie gaat gepaard met een studie geleid door Barnaby Dixson en is gepubliceerd in het “Journal of Evolutionairy Biology” waarin dus staat dat mannen die zo’n beetje verdrinken in haar op het gezicht eerder gezien worden als iemand voor een lange relatie dan iemand die geen haar op zijn gezicht heeft.

 • unibet

 • “Maar hoe?! Maar Waarom?!” hoor ik je verward vragen terwijl jij al mentaal aan het berekenen bent hoe lang het duurt voor je vriend wat sprieten op z’n kin tevoorschijn kan toveren. Een aantrekkelijke baard maakt het verschil tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid en kan het gezicht van een man er anders uit laten zien waardoor hij er NOG aantrekkelijker uitziet omdat er wordt gezegd dat wij vrouwen het niet fijn vinden als onze mannen te mannelijk of te vrouwelijk zijn.

  Voeg aan dit idee ook toe dat een baard in connectie wordt gebracht met testosteron en testosteron volwassenheid aangeeft waardoor, volgens de studie, jij het recept hebt voor een succesvolle relatie.

  Nu denk je waarschijnlijk “Ok, prima, ik snap het. Maar wat als er onder die baard een enorm strakke kaaklijn verborgen zit? Belachelijk als je zoiets zou verbergen!” Barnaby heeft hier ook een antwoord op.

  Hoewel de gedachte aan een strakke kaaklijn ons aan kan spreken, geeft een perfecte kaak aan dat deze mannen te kort komen als het aankomt op “relationship material”. In plaats daarvan zijn deze mannen gelimiteerd aan kortstondige relaties en nietsbetekenende one night stands omdat we mannelijke kenmerken zien als onbetrouwbare eigenschappen. (Hoewel ik toch namens ons allemaal wel kan zeggen dat ik een lange relatie met Douglas Booth gebaseerd om zijn welgevormde gezicht niet uit zal sluiten.)

 • erovibes
 • In andere woorden: een volle baard heeft de mogelijkheid om een mannelijk gezicht te verbergen – een gezicht die we in verband brengen met een kortstondige relatie – of het brengt een vrouwelijk gezicht in balans – een gezicht die wij niet ervaren als “mannelijk” genoeg voor een relatie op lange termijn; en deze balans zorgt nou net voor die aantrekkelijke “sweet spot”.

  Van de 8520 gevraagde vrouwen, gaf een overweldigende 8520 vrouwen (allemaal dus) aan dat zij de voorkeur hadden voor haar op het gezicht wanneer er werd gevraagd om mannen te beoordelen (zowel met en zonder haar op het gezicht) en deze zes werden beoordeeld op aantrekkelijkheid en “duur van een relatie”. Dat zegt het eigenlijk allemaal wel of niet? Mannen met een mooie baard werden eerder gezien als iemand om mee te trouwen terwijl mannen met een beetje haar of helemaal geen haar in het gezicht werden gezien als “casual” relatiemateriaal.

  Dus nu heb je het gelezen! Zorg voor een man met baard als je eraan denkt om binnenkort te trouwen. (En nodig ons dan ook uit!)

  Share.

  Leave A Reply