Manieren om beter te zoenen

0

Hoe cliché het ook klinkt, een kus kan voelen als een filmwaardige explosie of je voelt er helemaal niets bij. En als je als doel hebt om te bepalen hoe aangetrokken je je voelt tot iemand kan zoenen het begin betekenen van een ontluikende relatie; het maakt hét verschil tussen vriend en geliefde.

Een kus kan tenslotte net zo intiem zijn als seks, en even belangrijk. (Zo heb ik bijvoorbeeld sommige zoenen beter onthouden dan de meeste van mijn seksuele ervaringen.) Maar er is meer nuance in een simpele kus dan een samenspel van lippen en tongen en er zijn eenvoudige manieren om de toon aan te geven zelfs als je niet heel ervaren bent in zoenen. Hieronder geven we 10 tips voor hoe je het meeste haalt uit een zoensessie alsof je een doorgewinterde pro bent.

 • unibet

 • 1. Opfrissen
  Het is heel logisch, maar te veel mensen beginnen er gewoon aan zonder hun adem te verfrissen. Wees je bewust van jezelf en zorg ervoor dat je je tanden schoon en je adem fris houdt. Het maakt niet uit hoe goed je kunt zoenen, een vleugje knoflook kan de stemming al snel verpesten, vooral als je elkaar nog niet goed kent.

  2. Werk naar het Moment Toe
  Of het nu het einde van de eerste date is, of na een paar weken daten, de verwachting die je opbouwt zorgt voor spanning die alleen doorbroken kan worden door…een kus (grapje, maar toch). Het is precies zoals een conflictsituatie in een goed verhaal! Zorg er wel voor dat je niet zo lang wacht dat de ander zich af gaat vragen of je wel interesse hebt.

  3. Gebruik Je Ogen
  Zodra je naar voren buigt voor een kus, kun je je mond niet gebruiken om iets te zeggen, dus waarom zou je geen oogcontact gebruiken? Als je eenmaal aan het zoenen bent moet je hier echter mee stoppen, aangezien het een beetje raar kan overkomen als je je ogen open hebt en het kan afleiden van de kus. Net zoals bij iemand die blind is, worden de andere zintuigen aangescherpt waardoor het gevoel van de kus intenser wordt met je ogen dicht; je neemt het geluid van de ademhaling van de ander of een lichte aanraking van je hand veel intenser waar.

  4. Zoen Mensen Die Je Leuk Vindt
  We zoenen allemaal wel eens iemand waar we niet veel om geven: op de dansvloer of tijdens een zwak moment ’s nachts in de bar. Als je alleen mensen zoent die je echt graag wil zoenen, zal dit een stuk beter voelen en zal je er van nature meer in opgaan. Als je te veel mensen zoent wordt het gevoel minder. Maar aan de andere kant is er natuurlijk het mantra: “oefening baart kunst.”

  5. Neem de Tijd
  Zoenen doe je met zijn tweeën. Overdonder de ander niet door te aanvallend (oftewel hardhandig met je tong) te zoenen of de situatie te veel onder controle te proberen te houden. Probeer de ander aan te voelen en mee te gaan in de zoenstijl.

  6. Let Op Je Tong
  Tonggebruik kan heerlijk of vreselijk zijn. Onthoud dat het een kus is en geen wasbeurt. Niemand vindt het fijn om aangevallen te worden door een tong of zijn of haar hele mond vol te hebben met de tong van de ander. Maar door je tong goed te gebruiken wordt de kus magisch.

  7. Wees Je Bewust Van de Omgeving
  Of het nu kaarslicht is, een tent onder de sterren, in de zee of een onverwachte regenbui; een speciale nieuwe omgeving maakt een kus interessant. Omdat je ogen het grootste deel van de tijd gesloten zijn tijdens een kus, hoor en voel je de dingen om je heen beter.

 • erovibes
 • 8. Wees Spontaan
  Iemand onverwacht zoenen kan geweldig zijn. Geef hem of haar een cadeautje op het moment dat diegene het het minste verwacht.

  9. Houd Je Speeksel Onder Controle
  Zorg ervoor dat je, net als je tong, controle houdt over je speeksel. Niemand zit te wachten op een kwijlspoor op zijn kin.

  10. Ontdek
  Blijf niet gefixeerd op iemand gezicht. Door de nek of zij aan te raken, of de ander gewoon heel stevig vast te houden tijdens een kus kun je een speciaal moment naar een nieuw intimiteitsniveau brengen.

  Share.

  Leave A Reply