Kan je zwanger worden door anale seks?

0

Normale situatie: NEE

De anus maakt deel uit van je spijsverteringssysteem. De spijsvertering begint in je mond en eindigt met je anus.

Het voortplantingssysteem en het spijsverteringssysteem zijn NIET met mekaar verbonden- sperma dat in de anus terecht komt kan niet door je hele lichaam “zwemmen” om een eitje te bereiken om te bevruchten. (het eitje zit in het voortplantingssysteem)

Let wel op!
Het is nog altijd mogelijk om zwanger te geraken als je anale seks had en het zaad uit je anus “lekt” en terecht komt in je vagina. Of .. als het ge-ejaculeerde zaad dichtbij de opening van je vagina komt … kan het zaad zich nog altijd een weg werken, tot diep in je vaginale opening.

Dus als de man géén condoom draagt, of als het er vanaf glijdt of als hij het niet correct aandoet , dan bestaat de kans dat zijn zaad op één of andere manier toch in je vagina terecht komt … en je zwanger bent.

Uitzonderlijke situatie: JA

Als je een “cloaca misvorming” hebt

Wat is een cloaca misvorming?

Een blijvende cloaca is een complex anorectale aangeboren aandoening, waarbij het rectum, vagina en de urinewegen niet gescheiden zijn en deze lichaamsvochten samen komen in een gemeenschappelijk kanaal. Men kan dit operationeel corrigeren, maar deze operatie is niet altijd succesvol. Een klein gaatje kan nog altijd de baardmoeder met het rectum verbinden…..

Kan je zwanger raken in volgende situaties?

Man komt niet klaar in de vagina

Opgelet! het is altijd mogelijk – maar zeldzaam. Als sperma of voorvocht (pre-cum) in contact komt met de opening van de vagina of vulva, kan het sperma overleven en in het vaginale kanaal reizen via de baarmoederhals, uterus en eileiders.

Als een meisje of vrouw ovuleert (De ovulatie of eisprong is het gereedkomen van een eicel uit de eierstok), bestaat de KANS dat het sperma een eicel kan bevruchten in de eileiders, waardoor je zwanger kan raken. De beste manier om je sperma van een eicel weg te houden is om ervoor te zorgen dat er geen sperma onder de navel of boven de dijen komt.

 • unibet

 • Orale seks?

  (Orale seks is de term die wordt gebruikt voor seksuele activiteiten waarbij de mond en/of tong, maar ook weleens de tanden en/of keel, gebruikt wordt om geslachtsdelen op te winden en/of naar een hoogtepunt te leiden) Er is géén risico op zwangerschap geassocieerd met orale seks.

  Dit is omdat wanneer het sperma de mond binnengaat en wordt doorgeslikt (niet noodzakelijk), het sperma in het spijsverteringsstelsel binnenkomt
  Het spijsverteringsstelsel staat volledig los van het voortplantingssysteem (verantwoordelijk voor zwangerschap)

  Kan je zwanger worden als je menstrueert?

  Hier zal je versteld van staan want JA, dat is “technisch” mogelijk! Het heeft te maken met de levensduur van het sperma en eicellen.

  In het lichaam van een vrouw kan haar eicel ongeveer 24 uur nadat het is vrijgelaten uit de eierstok (ovulatie) overleven!
  En dan, aan de andere kant kan het sperma van de man vijf tot zeven dagen binnen een vagina overleven! ( in het bijzonder bij aanwezigheid van vruchtbare cervicale vloeistof = baarmoederhalsslijm – een vloeistof afgescheiden door vrouwelijke geslachtsorganen te wijten aan de invloed van hormonen)

  Soms kan er vruchtbare cervicale vloeistof aanwezig zijn aan het einde van je periode. Sinds sperma tot zeven dagen in deze vloeistof kan overleven, is het mogelijk dat je zwanger raakt als je ovuleert binnen dat tijdsbestek.

  Als je in een warm bad zit?

  Soms zijn vrouwen bang dat ze zwanger zouden kunnen raken van het zitten in een warm bad waar een man in ejaculeerde…. Het goede nieuws is dat het sperma sterft als ze eenmaal het warme water in komt. … dus het sperma heeft helemaal géén tijd om je genitaliën te bereiken.

  Begrijp het goed : als je écht geslachtsgemeenschap in een warm bad, warme douche, of in elke vorm van waterig milieu hebt, moet je wél onthouden dat het warme water je NIET beschermt tegen zwangerschap of seksueel overdraagbare aandoeningen.

  Wat is de noodpil of ook Morning aftermorning pil & wanneer te gebruiken?

  De nood-anticonceptiepil (Morning After Pil), ook wel “Plan B” genoemd, kan voorkomen dat een zwangerschap optreedt als het binnen vijf dagen wordt genomen na onbeschermde seks (of bij een ander voorval waarbij sperma in de vagina zou kunnen gekomen zijn).

  Plan B is het meest effectief hoe eerder het wordt genomen, dus aan te raden om het zo snel mogelijk in te nemen.

 • erovibes
 • Kan je zwanger geraken bij ontmaagding?

  Ja natuurlijk! Het is een onzinnig verhaaltje dat een vrouw niet zwanger kan worden als je de eerste keer seks hebt. Seks hebben = mogelijk zwanger worden!! Tenzij je verstandig bent en anticonceptie gebruikt. De kans op zwangerschap wordt sterk verminderd door het gebruik van anticonceptie.

  Zwanger door masturbatie? Kan dat?

  NEE! Natuurlijk NIET! Zwangerschap kan alléén gebeuren als er sperma de eicel IN het lichaam van de vrouw bereikt. Door het aanraken van geslachtsdelen voor plezier met handen of speelgoed,zoals een dildo of een vibrator … is een vrouw NIET in gevaar om zwanger te geraken. (tenzij er sperma op de handen of het speelgoed zit van vorige handelingen)

  TIP:
  Gebruik altijd een condoom! Bekijk de rubriek “Condooms

  Share.

  Leave A Reply