Is het verstandig om vrienden te blijven met je ex op facebook?

0

Relatiebreuken gaan steeds gepaard met een zeer vervelend dilemma: Ga je vrienden blijven met je ex-lief op Facebook of niet? Het eerste houdt een risico in dat je jezelf ontpopt tot een virtuele stalker, het tweede is dan misschien weer een tikje onvolwassen. Psychologisch onderzoek wijst uit wat het beste is.

 • unibet

 • Onderzoekers van het departement psychologie van de Brunel University in het Verenigd Koninkrijk vroegen 400 mensen naar hun gevoel van eigenwaarde en mate van bindingsangst, in combinatie met de vraag of ze regelmatig naar het profiel van hun voormalig lief gingen kijken op Facebook.

  Wie het vaakst ging kijken naar het profiel van zijn of haar ex, had het moeilijker om verder te gaan met het leven. Zij ervaarden minder persoonlijke groei, zoals het ontwikkelen van nieuwe hobby’s en interesses. Daarnaast had deze groep nog het meeste behoefte aan seks met hun ex-partner. Natuurlijk is de kans het grootste dat je gaat ‘Facebookstalken’ als je nog gevoelens hebt voor je vorig lief.

  Het is niet alleen het voortdurend checken van zijn profiel op zich dat je verdrietig maakt, maar ook het liefdesverdriet zelf. Toch is de bron van verleiding weghalen wel de beste manier om jezelf hiervan los te trekken en op een gezonde manier verder te gaan met je eigen leven, aldus de psychologen.
  (bron: het laatste nieuws)

 • erovibes
 • Share.

  Leave A Reply