Dingen die je moet weten voordat je een Ex op Social Media opzoekt

0

Social Media heeft de deuren geopend voor onmiddellijke updates van voormalige partners, ex-lovers en de mensen die met wie je samen wilde zijn maar waar je de kans niet voor hebt gehad. Het is normaal dat je meer uit wilt vinden over hun huidige leven en de liefde en om te zien hoe hun leven nu is. Maar nieuwsgierigheid en toegankelijkheid kunnen ook diegenen die geen professionele detective skills hebben de mogelijkheid geven om geavanceerd zaken af te speuren, te blijven plakken en soms een obsessie te ontwikkelen over de foto’s van het huidige leven van een ex.

Opnieuw een connectie vormen met een voormalige liefde kan leuk zijn en kan soms zelfs de kans geven op een nieuw liefdesleven. Maar er is ook een compleet ander blik aan cyberwormen die je kunt opentrekken wanneer je de naam van een voormalige liefde in een zoekmachine invoert. Helemaal als jij of je ex zich als in een andere relatie bevindt.

Het internet kan het soms verleidelijk maken om te spieken, maar de meeste expert zijn het erover eens dat je moet nadenken voordat je dit doet. “De drang om een ex te cyberstalken kan overheersen” zegt therapeut Mary Beth Somich, MA, EdM. “Je moet overwegen of de beloning het risico wel waard is of niet.”

 • unibet

 • 1. HET IS NORMAAL OM TE ZIEN WAT EEN EX NU ALLEMAAL DOET…
  In andere woorden, je bent geen vreemde stalker. “Vanuit een evolutionair perspectief gezien, is dit eerlijk gezegd normaal gedrag om je ex te cyber stalken, helemaal wanneer je op zoek bent naar informatie over zijn of haar nieuwe potentiele partner” zegt Somich. “Een vrouw haar natuurlijke instinct (als we het over primitieveling hebben), is om haar baby’s en partner veilig te houden en met iedereen te vechten dit een dreiging vormen hiervoor. “Kinderen of niet, sommige vrouwen willen alle informatie die ze kunnen krijgen en social media maakt dat makkelijk, zegt ze. “Het goede nieuws is dat wanneer je daadwerkelijk over een ex heen bent, de drang om te cyber stalken ook verminderd”.

  2. …MAAR JE MOET JE MOTIEVEN TOEGEVEN…
  Er is een groot verschil tussen het bevredigen van je normale nieuwsgierigheid over wat er is gebeurd tussen die-en-die en tussen het zoeken naar de partner waarmee je de beste seks ooit hebt gehad omdat je denkt dat het gras groener is aan de overkant en niet aan de kant van je huidige relatie. “Te vaak voelen mensen zich gedreven om opnieuw een connectie te zoeken wanneer zij zich verveeld, alleen of gefrustreerd voelen in hun leven” zegt cognitieve therapeut Paul DePompo, PsyD, ABPP, auteur van “The Other Woman’s Affair”. “Als dit ook jouw geval is, is het niet de juiste tijd, ook al lijkt het op de beste optie”. DePompo en vele experts bevelen aan dat je direct met de persoon moet communiceren met wie jij een relatie hebt en tijd besteed om dit te veranderen in plaats van het vermijden van problemen door te fantaseren over een oude vlam. “Ik heb veel affaires zien ontstaan door online zoeken en zo weer een connectie te zoeken met exen” zegt hij. “Het begint vaak onschuldig en eindigt verschrikkelijk”.

  3. MISSCHIEN HEB JE EEN TWEEDE KANS OP LIEFDE…
  Met dat gezegd te hebben, is de timing soms goed. Er zijn veel verhalen over eerdere liefdes die elkaar jaren later weer vinden. “Het is nog maar tien tot vijftien jaar geleden dat we in staat waren om met gemak naar een ex te zoeken” zegt Michael Arn, PsyD, een expert in relatiepsychologie, intimiteit en communicatie. Elkaar opzoeken is een goed idee wanneer beide partijen openstaan hiervoor. “De mogelijkheid om een ex weer op te zoeken wanneer de tijd voor beiden juist is, heeft tot vele herstelde relaties geleid die voort blijven duren”, zegt hij.

  Jennifer Waller was nieuwsgierig om te zien hoe het nu gaat met haar high school “Prins” toen zij zijn naam zag als een mogelijke vriend op Facebook. “We waren high school sweethearts in 1984 tot 1985 en mijn ouders waren weg van hem.” zei Waller wie nu de oprichter en CEO is van Celtic Complexion Luxury Artisan Skincare. “We maakten het uit vlak nadat hij afstudeerde en zijn toen het contact kwijtgeraakt”. In 2010 kwamen zij opnieuw in contact met elkaar maar de timing was niet juist omdat zij beiden in een relatie verkeerden. Wanneer beiden geen partner meer hadden, vonden ze elkaar in 2013 terug. “De complete wervelwind romantiek voelde als iets uit een film, en om deze reden sta ik altijd in het krijt bij Mark Zuckerberg,” zegt ze. Ze kwamen eindelijk weer bij elkaar op een vliegveld en spendeerden daarna 5 dagen achterelkaar in een penthouse suite van een luxe hotel waar ze praatten en het hadden over de oude tijd. “Aan het eind van die vijf dagen, wisten we zeker dat we samen wilden zijn” zegt ze. “Onderweg naar het vliegveld stopten we bij een juwelier en hij liet mij een ring uitzoeken en hij vroeg mij om te trouwen in de auto.” Ze trouwden in 2014 en zijn nu ook zakenpartners.

  4. ZELFS WANNEER JE SINGLE OF GESCHEIDEN BENT, MOET JE NOG STEEDS NADENKEN VOORDAT JE GAAT ZOEKEN…
  Wanneer je een vroegere liefde opzoekt en je hart tekeer gaat, is het makkelijk om opgewonden te raken. “Wanneer je single, vrij en klaar voor een volgende relatie bent en je hebt het gevoel dat je van het verleden hebt geleerd, dan is er niets mis met te kijken of je de vlam weer kunt aanwakkeren nu jullie beiden gegroeid zijn” zegt DePompo. Maar het is altijd een gok en het kan zelfs spijt teweegbrengen, zegt hij. Het is belangrijk om je roze zonnebril niet op te hebben zodat je goed kunt zien hoe deze persoon nu is.

  5. JE KUNT HET GOED BEGINNEN TE MAKEN…
  Voor sommige mensen is het vinden van compleetheid of vergiffenis van dingen waarmee zij een ex pijn hebben gedaan belangrijk. “Contact zoeken om te zeggen dat het je spijt is goed, als je spijt hebt en er niets voor terug verwacht”, zegt Dr. Gail Saltz, MD, psychiater en presentatrice van de “The Power of Different” podcast. “Het kan een enorm verschil maken als het aankomt op de pijn om je te verontschuldigen en wanneer je vervreemd bent van elkaar kan social media de enige oplossing zijn.” Ze zegt om te beginnen met, “Het spijt me voor…” maar wees gewaarschuwd: Social media kan het mogelijk maken om het voor 2 mensen beter te maken maar het is niet de plek om een boodschap te sturen om te zeggen dat je weer samen wilt zijn of om een heel gesprek te hebben om je te verontschuldigen. “Je kan wel zo beginnen, maar als dingen lastiger worden, is een gesprek veel beter”, zegt Dr. Saltz.

  6. REALISEER JE DAT JE DINGEN NIET REALISTISCH ZIET…
  Overweeg de mogelijkheid dat diegene die ontsnapte… hier een reden voor had. “Als het de eerste keer niet werkte (of tweede, derde of vierde keer), dan werkt het de vijfde keer ook niet” zegt relatie-expert Allison Abrams, LCSW. Ze zegt dat we ons vasthouden aan oude liefdes die al lang vervlogen zijn omdat ons selectief geheugen opspeelt. “Ineens zijn alle vervelende, negatieve tijden in de relatie waardoor het misging, onderdrukt en bestaan niet langer of worden geminimaliseerd”, zegt ze. Ons geheugen laat alleen de dingen achter die het positieve oproepen van de persoon, en, voegt ze toe, “het laat Oscar waardige scenes in ons hoofd afspelen betreffende de goede tijden”.

  7. SEKSUELE AANTREKKINGSKRACHT KAN JE BREIN LATEN DENKEN DAT HET LIEFDE IS…
  De verleiding van een ex kan ons doen laten geloven dat voormalige liefdes beter waren dan onze huidige liefdes, zegt Liefdesbioloog Dawn Maslar, auteur van “Men Chase, Women Choose: The Neuroscience of Meeting, Dating, Losing Your Mind, and Finding True Love.” Wanneer ze de persoon vinden en de aantrekkingskracht is nog steeds daar, kan dit noradrenaline vrijgeven.” Zegt ze. “Dit zorgt voor zwetende handpalmen en een versnelde hartslag”. Lichamelijke reacties en seksueel verlangen kunnen worden aangezien voor liefde. “Dit kan samengaan, helemaal als het gaat om een eerste liefde of een hele emotionele liefde, omdat noradrenaline deze gelukkige herinneringen meer in ons geheugen laat domineren.” In de tegenwoordige tijd kunnen de oude dagen en je ex niet zo geweldig zijn als dat ze nu schijnen te zijn.

  8. DE DRANG OM EEN CONNECTIE TE ZOEKEN IS VAAK GEWOON EEN VERLANGEN NAAR HET VERLEDEN…
  Net zoals dat wij graag films kijken die ons doen denken aan bepaalde tijden in ons leven, kan een ex ook herinneringen oproepen van meer zorgvrije, romantische of meer sexy tijden. “Mensen zijn vaak gedreven om opnieuw een connectie te zoeken door nostalgie,” zegt trouw en familietherapeut Talia Wagner. Soms willen we dat we terug kunnen gaan in de tijd om het dan beter te doen. “Tijd speelt zijn rol in onze mogelijkheid om te reflecteren op onze oude relaties en het achteraf inzien laat ons denken over dingen die wij anders hadden kunnen zeggen of kunnen doen”. Het verlangen om terug te keren naar voormalige liefdes wordt vooral aangewakkerd wanneer ons huidige leven niet zo gaat zoals we dat willen, zegt ze.

  9. ER IS EEN GROTER RISICO BETROKKEN BIJ HET HEBBEN VAN EEN EMOTIONELE AFFAIRE…
  Voor het Geval Jij Het Jezelf Afvroeg, Wonder Woman is Lesbienne. Niet juiste banden kunnen geschept worden ver voordat kleren uitgetrokken worden. “Het is gewoon te makkelijk om opnieuw een connectie te zoeken en alleen de goede gevoelens te herinneren, de lust, het gevoel van het gewaardeerd worden zonder herinnerd te worden aan de slechte tijden”, zegt Saltz. “Dit is waarom opnieuw een connectie zoeken snel kan leiden tot een eerst onschuldig lijkende intense emotionele connectie – omdat er een geschiedenis van romantiek is, bestaat er een verhoogde kans op flirten en het voortzetten van een romantische relatie.” Zij en zo veel andere experts adviseren om je ex niet op te zoeken als je zelf een relatie hebt die je niet wilt verpesten. “Het is een gevaarlijk pad om te bewandelen”, zegt zij.

 • erovibes
 • 10. HERINNERINGEN VAN EEN GELUKKIGE EX KUNNEN JE BLIJVEN ACHTERVOLGEN…
  Zwemkleding designer Jennifer Lowe wenst dat ze nooit per ongeluk op de pagina van haar ex terecht gekomen was. “Je wilt die eerste klik niet maken omdat het dan alleen maar slechter wordt, en je voelt je daarna echt niet beter”, zegt ze. Zelfs als zijn nieuwe vriendin er verschrikkelijk uitziet, 25 kilo zwaarder is en veel ouder is”, zegt ze, kan het zien van dit leiden tot jaloezie en jezelf doen afvragen “wat als..”. “Ik heb dat verlies al eens moeten verwerken,” zegt ze, en dat is waarom ze niet verder keek en dit ook nooit meer heeft gedaan. Arn voegt toe “Het zit in de natuur van de mens om onszelf te vergelijken met andere mensen en ook om ons eigen liefdesleven te vergelijken met die van onze ex.” Maar blijf hier niet in hangen. “Zorg ervoor dat je daaruit stapt en leeft in het heden met de mensen in jouw echte leven”, zegt ze.

  11. JE KAN BLOOTGESTELD WORDEN AAN ONGEPASTE CYBERETIQUETTE…
  Trap er niet in wanneer een ex iets post waardoor jij je schuldig voelt. “Doe jezelf tenminste een plezier en weersta de drang om hier iets op te zeggen via internet, bellen, email, berichten of om jaloers of boos over te komen gebaseerd op wat je hebt gezien”, zegt Somich. “Als je bang bent dat je op deze manier gaat reageren, betekend dit dat je er nog niet klaar voor bent. Je ex verdiend privacy. Als ze iets posten om je te provoceren om je jaloers te maken, dan is deze persoon niet bestemd voor jou. “Jij bent de betere person, zegt ze, negeer het en ga verder met je leven.

  12. JE HART KAN NOGMAALS BREKEN…
  En het kan langer duren om te helen. Jesse Fox en Robert S. Tokunaga onderzochten breakup gerelateerde “interpersoonlijke surveillance” wat ze ook wel “Facebook stalking” noemen en deelden hun bevindingen in de September, 2015 editie van Cyberpsychologiy, behaviour and Social Networking. “Analyse van de data van 464 deelnemers onthulde dat Facebook surveillance werd geassocieerd met een ergere pijn van het beëindigen van de relatie, meer negatieve gevoelens, seksueel verlangen en het verlangen naar een ex-partner en een langzamere persoonlijke ontwikkeling”, schreven zij. Het veelvuldig bekijken van de Facebookpagina van een ex en het bekijken van de vriendenlijst, zelfs wanneer deze geen vriend is op Facebook van de ex-partner, was normaal. En bepaalde informatie “maakt een gebroken hart pijnlijker, zoals nieuws dat de voormalige partner nu verwikkeld is in een nieuwe relatie”, schreven zij. Het onderzoek toonde aan dat mensen die continu hun ex via Facebook stalken het moeilijker vinden om zich hier overheen te zetten.

  Als je nog steeds verliefd bent – of treurt- over een ex, is de beste aanpak om zover mogelijk weg te blijven dan hem/haar zijn social mediapagina’s, adviseert therapeut Abrams. “Het compleet verbreken van het contact met de persoon waar jij jezelf overheen probeert te zetten is de meest effectieve en snelle manier om verder te gaan”, zegt zij. “Ook al is communicatie via social media niet altijd interactief, het is nog steeds communicatie en het zal het helingsproces veel moeilijke maken. Het kan tijd zijn om de herinnering compleet te ontvrienden.”

  Share.

  Leave A Reply