8 Dingen Die Je Moet Weten Over Anale Seks

0

Anale seks mag dan een taboe lijken, maar achter gesloten deuren doen genoeg koppels dit: Volgens een rapport van het Center for Disease Control and Prevention, hebben 36 procent van de vrouwen en 42 procent van de mannen dit tenminste eenmaal geprobeerd.

Maar 1 ding is duidelijk: Of je nou alleen nieuwsgierig bent of een kenner bent, anale seks is nu mainstream genoeg dat we de tijd kunnen nemen op te bespreken wat je moet weten, wat je moet vermijden en wat je moet doen om er een geweldige ervaring van te maken.
Hier delen seks-experts wat je moet weten wanneer je geïnteresseerd bent om dit te proberen.

 • unibet

 • Het moet haar geen pijn doen
  “Het mag dan misschien vreemd aanvoelen, maar wanneer je het goed doet, moet anale seks niet pijnlijk zijn,” zegt Alyssa Dweck, M.D. een assistent klinisch professor aan de Mount Sinai School of Medicine.
  Ga niet experimenteren als ze last heeft van aambeien of buikpijn heeft en gebruik voldoende glijmiddel. Anders dan de vagina, maakt de anus niet zijn eigen glijmiddel aan tijdens opwinding.
  Probeer op siliconen gebaseerde glijmiddelen; het is dikker en droogt niet uit zoals op water gebaseerde glijmiddelen dat doen, zegt Charley Ferrer, een klinische seksuoloog gebaseerd in New York City en auteur van Seks Unlimited.

  Bekijk onze Glijmiddelen anaal

  Het rekt haar niet uit!
  “Sommige mensen maken zich zorgen dat anale seks leidt tot incontinentie, wat niet het geval is,” zegt Dr Dweck.
  De anus rekt uit zodat de penis of het seksspeeltje past (net zoals het rekt tijdens het naar de wc gaan) en zal daarna weer normaal zijn.

  Het kan haar een orgasme veroorzaken!
  Voor sommige vrouwen kan de daad enorm sensueel aanvoelen. De anus is rijk aan zenuwen, wat alles enorm intens kan laten voelen, en voor sommige vrouwen een orgasme kan veroorzaken, zegt Dr. Dwech.

  Begin langzaam
  Nieuwsgierig? Probeer het wanneer ze als is klaargekomen, wanneer haar lichaam ontspannen is, zegt Ferrer. Of ga samen douchen en masseer het gebied met een zepige vinger.
  Experimenteren in het bad of onder de douche kan het ook “schoon” aan laten voelen, echter, als ze recentelijk maagproblemen heeft gehad, hoef jij je geen zorgen te maken over het aanraken van ontlasting.

 • erovibes
 • Het gaat allemaal om communicatie
  Voordat je uit de kleren gaat, bespreek eerst alles met je partner, suggereert Ferrer. En overweeg het gebruiken van een stopwoord – een codewoord dat niets met seks te maken heeft (zoals “hockey”) wat alles snel tot stilstand brengt.
  Dit kan een slimme strategie zijn in elke nieuwe seksuele situatie. Je kunt soms niet weten of haar kreunen van plezier zijn of door pijn worden veroorzaakt, dus het gebruiken van een codewoord laat jullie beiden goed voelen en brengt jullie op hetzelfde niveau tijdens de daad.

  Gebruik condooms
  Zelfs wanneer je in een monogame relatie verkeerd zijn condooms een goed idee als het aankomt op anale seks. Waarom? Ten eerste verminderen ze frictie om zo soepeler naar binnen te gaan.
  Ten tweede is het anale weefsel fragiel en kan deze kleine scheurtjes krijgen wat ervoor zorgt dat, tijdens anale seks zonder condoom, de bacteriën die in haar anuskanaal terrecht komen in haar bloedsomloop – niet goed, aldus Dr. Dweck.
  En gebruik een nieuw condoom voor elke seksuele act. (b.v. als je van vaginale seks overgaat naar anale seks). Gebruik alleen geen op olie gebaseerde glijmiddelen met een condoom, omdat de olie de latex kunnen vernietigen en hierdoor kan het condoom scheuren.

  Bekijk onze condooms

  Probeer een speeltje
  “Speeltjes kunnen een geweldige manier zijn om anale seks te verkennen,” zegt Ferrer. Ga op zoek naar een speeltje die juist is voor anale seks met een basis die naar buiten afloopt. (In tegenstelling tot het vaginale kanaal die gesloten is, is het anuskanaal open en een speeltje kan hierdoor vast komen te zitten in het lichaam. Niet iets wat je uit wilt leggen aan een dokter!)
  Door het proberen van een kleine anale plug, kan het lichaam gewend raken aan de sensatie van vol zitten en kan haar laten beslissen wat plezierig is.
  Overweeg ook om een cursus te volgen: Meer en meer seksshops in het land bieden workshops aan waar getrainde seks experts praten over standjes, speeltjes en hoe je dingen moet doen. (Het is tenminste weer eens wat anders dan wat eten en een filmpje)

  Bekijk onze Anale Speeltjes

  Share.

  Leave A Reply