5 effecten van het nemen van een bad

0

Het is algemeen bekend dat er maar weinig dingen zo ontspannend zijn als een heerlijk warm bad. Het hydrateert en reinigt de huid, reduceert de bloedsuikerspiegel, boost het immuunsysteem, kan worden gebruikt ter behandeling van depressie en het kan je zelfs helpen met afvallen. Maar wist je dat er wetenschap schuil gaat achter dat lekkere gevoel dat je krijgt als je een bad neemt?

1. Heerlijk warm water
Het warme water zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden. Dit helpt met de bloedsomloop naar alle vermoeide spieren. Als deze meer bloed en zuurstof krijgen, zullen ze ontspannen. Vervolgens ontspant jouw hele lichaam en krijgen jouw hersenen het signaal dat je zelf ook zult ontspannen.

 • unibet

 • 2. Beter slapen
  Omdat het warme water je ontspant, word je voorbereid op het in slaap vallen. Blijf echter niet langer dan 20 minuten in het bad, om te voorkomen dat je daar in slaap valt. Dat is natuurlijk gevaarlijk.

  3. Het verlaagt de bloeddruk
  Je lichaam lekker onderdompelen in heerlijk warm water kan de bloeddruk verlagen. Een bad nemen is dus ook geschikt voor mensen met hartproblemen en mensen die op hun bloeddruk moeten letten. Vergeet echter niet om dit eerst met je huisarts te bespreken – het nemen van een warm bad versnelt namelijk ook de hartslag.

  4. Vermindert hoofdpijn
  Veel soorten hoofdpijn worden veroorzaakt door vernauwde bloedvaten in het hoofd. Het positieve effect van het warme water in bad kan helpen de druk op de bloedvaten te verlichten, waardoor je hoofdpijn over gaat.

  5. Je voelt je beter
  Als je veel stress ervaart, kan een heerlijk warm bad jouw stress ontnemen. Wanneer je je lekker onderdompelt en weet te ontspannen, heeft dit een positief effect op je mentale welzijn en zul je je ook fysiek beter voelen.

  Conclusie
  Het nemen van een warm bad heeft vele voordelen die zowel fysiek als mentaal een positieve uitwerking op ons hebben. Let erop dat je een koud drankje meeneemt als je een poosje in bad gaat zitten, om uitdroging te voorkomen en blijf niet langer dan 20 minuten in het bad zitten. Wanneer je hartproblemen hebt, is het raadzaam om eerst het advies van je huisarts te raadplegen. En zwangere vrouwen kunnen beter helemaal geen warm bad nemen!

  Als je dit advies in acht neemt, kan er nog maar weinig fout gaat. Genieten maar!

  Share.

  Leave A Reply