5 Dingen die je altijd zou moeten doen na de Seks

0

Als je een euro zou krijgen voor elke keer dat iemand je vertelt dat je moet plassen na de seks, zou je nu genoeg geld hebben om een vrachtwagen vol AZO (medicijn tegen pijn bij het plassen) te kopen. Maar wat moet je, behalve plassen, doen na de seks? Blijkbaar heel veel.
Blijkbaar kan het hebben van een post-seks routine het verschil maken tussen een stomend seksleven en een wraakzuchtige vagina.

 • unibet

 • 1. MAAK SCHOON MET NEUTRALE ZEEP EN WATER
  “Glijmiddel en bacteriën van vingers, mond en anus kunnen de kans op het ontwikkelen van een schimmel- of bacteriële infectie verhogen,” zegt Ross, die aanraadt een neutrale zeep te gebruiken voor je vrouwelijke delen na de seks. Pak gewoon een warm washandje en dep je af met zeep en water (of alleen warm water) waarbij je van voren naar achteren beweegt. Je hoeft je niet van binnen schoon te maken: de vagina heeft zijn eigen interne was cyclus waardoor het schoon en in balans blijft, zegt ze. Met andere woorden: geen vaginale douches gebruiken.

  2. WEKEN IN DE BADKUIP
  Behalve dat het ervoor zorgt dat je je een verwende sekskoningin voelt, helpt het toevoegen van extra vergine kokosolie aan een warm bad het voeden van de huid aan de buitenkant van de vagina en verzacht het vaginale zwelling of irritatie die optreedt na de daad, zegt Ross. Dit vermindert ook het risico op infectie, zo geeft ze aan. (Bekijk onze selectie seksaccessoires in de Women’s Health Boutique.)

  3. DRINK EEN HALVE LITER WATER
  “Net als bij elke andere training moet je vocht binnenkrijgen na een heftige stoeipartij,” zegt Nicole Scott, M.D., gynaecologe bij Indiana University Health. Uitdroging heeft invloed op je gehele lichaam, dus als je mond droog is en je vagina als schuurpapier aanvoelt tijdens de seks, moet je zeker water drinken. Sla meteen na je stoeipartij één of twee flesjes H2O achterover. Dit zal je hydrateren en ervoor zorgen dat die vervelende UTI veroorzakende bacteriën uit je blaas gespoeld worden.

 • erovibes
 • 4. EET PROBIOTISCH RIJK ETEN
  “Yoghurt, kimchi, kombucha en andere gefermenteerde voeding bevatten dezelfde goede bacteriën als die in de vagina aanwezig zijn,” zegt Kelly Kasper, M.D., gynaecologe bij Indiana University Health. Door dit na de seks te eten kunnen de goede bacteriën in het lichaam worden aangevuld waardoor de kans op een schimmelinfectie verlaagd wordt.

  5. NAAKT SLAPEN
  Zodra je helemaal schoon en fris bent kun je je het beste beschermen tegen UTI en andere infecties door katoenen ondergoed en een losse pyjama te dragen om je privédelen droog te houden, of beter nog: slaap naakt voor optimale luchtcirculatie. Vermijd in ieder geval nylon ondergoed en strak zittende pyjama’s, waardoor het vochtig blijft en bacteriën kunnen groeien, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (Het Nationale Instituut voor Diabetes en Digestieve en Nierziekten).

  Share.

  Leave A Reply