11 Manieren om een kater te genezen

0

We hebben water gedronken, pillen geslikt en zelfs in de lakens gerold om onze hoofdpijn te verzachten. Je weet beter dan spullen te kopen die zeggen dat ze de volgende morgen na een wilde nacht een kater genezen. Maar er moet iets zijn dat de hoofdpijn, misselijkheid en je rot voelen draaglijker maakt, toch?

We zijn met jouw lijst van kater geneesmiddelen naar de experts gestapt en wij hebben ze gevraagd wat echt werkt. Hoewel het onderzoek betreffende dit onderwerp beperkt is en er geen oplossing is om alle symptomen van een kater te genezen, kunnen een paar dingen helpen om specifieke problemen te verlichten.

WATER
H2O is een must om een kater te genezen. Zoals je waarschijnlijk weet van de vele bezoekjes naar de wc na een nacht doordrinken, moet je van alcohol plassen en kan uitdroging veroorzaken. Voordat je in bed zakt, drink eerst 400 tot 600 ML water, zegt Daniel K. Hall-Flavin, M.D., een consultant in toegevoegde psychiatrie aan de Mayo Clinic. En de volgend keer dat je uit gaat raadt hij aan om een glas water bij elk biertje te bestellen – en af te wisselen tussen deze twee om zo vloeistoffen aan te vullen. Weet je dat het ook mogelijk is om te veel water te drinken? Zoek dit zelf uit op: Drink jij te veel water?)

 • unibet

 • SPORTDRANKJES
  “Ook al zorgt alcohol er voor dat je veel moet plassen en het zo wat elektrolyten verliest, is het niet zo dat je deze direct aan hoeft te vullen,” zegt Samir Zakhari, Ph.D., directeur van de Metabolism and Health Effect aan het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. Onderzoek heeft ook aangetoond dat Gatorade niet beter is voor een kater dan tapwater, dus bespaar je het geld.

  KOFFIE
  Veel mensen, met een kater of zonder een kater, gebruiken een kopje koffie om wakker te worden en alerter te zijn op het werk. Maar een trip naar Starbucks levert geen blijvende voordelen op, en cafeïne kunnen katers in migraines genezen of juist veroorzaken, dus dit is een persoonlijke voorkeur. Als je een kop koffiedrinkt om een kater te genezen, drink dan zeker ook water, omdat studies aantonen dat cafeïne uitdroging veroorzaakt. Hier leer je hoe je de beste koffie thuis maakt.

  MEER ALCOHOL
  “Slecht idee” zegt Dr. Hall Flavin. “Het werkt onderdrukkend, maar het enige wat je doet is het uitstellen van executie en het maakt je hoofdpijn waarschijnlijk erger.” Nog een reden om een biertje te vermijden om een kater te genezen. Experts zijn het erover eens dat wanneer je deze “oplossing” gebruikt, dit het risico op misbruik vergroot en kan leiden tot alcoholverslaving.

  TOAST OF CRACKERS
  Weet je nog dat je moeder je vroeger toast gaf als kind wanneer je niets binnen kon houden? Dit is ook goed advies voor volwassenen die de hele nacht boven de wc hebben gehangen. Hoewel geen enkel soort eten het zieke gevoel in je maag tegen kunnen gaan, kunnen koolhydraten helpen om je bloedsuikerspiegel de volgende dag weer omhoog te krijgen, zegt Dr. Hall Flavin. Normaal gesproken, wanneer je bloedsuikerspiegel omlaag gaat, reageert je lever door meer glucose uit opgeslagen koolhydraten te produceren. Maar als je teveel hebt gedronken, is je lever bezig om de alcohol te verwerken en kan deze het extra werk niet aan, dus je bloedsuikerspiegel blijft laag waardoor je geïrriteerd raakt en jij je uitgeput voelt.

  VET ETEN
  Wat je eet na het drinken, maakt niets uit – het gaat erom wat je eet voor al die Jagerbombs wat kan helpen om je kater de volgende dag minder erg te maken. Voedsel helpt om het opnemen van alcohol in je lichaam te vertragen en dit vertraagt de opname van alcohol in het bloed waardoor het langer duurt voordat je dronken bent. Suggesties nodig voor je anti-kater trip naar de cafetaria? Hier zijn 13 Manieren op Gezond een Ontbijt Te Eten In Een Restaurant.

 • erovibes
 • PIJNSTILLERS
  Verzacht een bonkend hooft met een pil (of twee, afhankelijk van de aanbevolen dosering) maar gebruik alleen de Niet-steroïdale anti-inflammatoire pillen (NSAID’s. Zoals aspirine, ibuprofen en naproxen), geen acetaminophen (Tylenol): “Ook al werkt deze tegen de hoofdpijn, kan het leverschade opleveren of zelfs dodelijk zijn wanneer dit gecombineerd wordt met een lever die hard werkt om de alcohol te verwerken,” zegt Dena Davidson, Ph.D., voornamelijk assistent-professor van psychiatrie aan de Indiana University School of Medicine.

  VITAMINEN
  Als je normaal gesproken een Multi vitaminepil neemt, ga gerust je gang, maar er is geen enkele studie die heeft aangetoond dat vitaminen ook daadwerkelijk een kater genezen. En een dronken nacht is niet genoeg om het niveau aan voedingsstoffen in je lichaam zodanig omlaag te brengen dat jij je zorgen hoeft te maken. Klik hier voor de 59 Beste Supplementen voor Mannen.

  SPORTEN
  Een drankje, 350 ml bier, 150 ml wijn of 50 ml sterkedrank, wordt binnen een uur door het lichaam verwerkt, dus de hele “zweet het er uit” theorie om een kater te genezen is een sprookje. Echter, endorfine kan je stemming verbeteren. En het verbranden van een paar calorieën kunnen helpen met het schuldgevoel van het vele drinken. Zorg er wel voor dat je een flesje water bij de hand hebt zodat je niet nog verder uitgedroogd raakt.

  SEKS
  “Er is geen onderzoek dat aantoont dat seks een kater geneest, maar misschien gaat de tijd hierdoor wel sneller”, zegt Joris C. Verster, Ph.D., assistent Professor aan de Universiteit van Utrecht in Nederland. “Als je er blij van wordt, ga er dan gerust voor.”

  HET BESTE GENEESMIDDEL: PREVENTIE
  Je bent een volwassen man, je weet hoe je verantwoord moet drinken. Maar mocht je het toch vergeten zijn: Beperk je drinken tot ongeveer 1 per uur. Je lichaam verwerkt elk biertje, wijntje of shotje in zo’n 60 tot 75 minuten, zegt Dr. Hall-Flavin. Als je sneller drinkt, gaat het alcoholpercentage in je bloed omhoog en riskeer je een kater. Eet voordat je wat drinkt en volg Dr. Hall-Flavin’s “Ik wil een biertje en een glas water” regel wanneer je bestelt, en drink het water dan ook, laat het niet staan.
  Misschien werkt dit ontnuchterend: Onderzoek geeft aan dat “gematigd drinken” door een man gedefinieerd wordt als 2 drankjes per dag. Meer dan 5 tijdens een gelegenheid wordt beschouwd als “veel drinken”. Denk dus na voordat je die extra ronde besteld.

  Share.

  Leave A Reply