10 Tips voor een Relatie op Afstand

0

Sommigen verwijten een ‘uit het oog, uit het hart’ mentaliteit als reden waarom vele lange afstand relaties lijken te mislukken, maar recente studies hebben aangetoond dat de afstand juist een groot voordeel is voor de tevredenheid van een stel. Eén ding is wel duidelijk – het is nooit gemakkelijk om een lange afstand relatie overeind te houden, en het komt ook vaak met extra finesse om de vonk in stand te houden.

Om enkele tips te krijgen over hoe je met de valkuilen van een lange afstands-romance om moet gaan, vroegen wij Dr. Paulette Sherman-een gediplomeerd psycholoog, gespecialiseerd in romantische relaties, en auteur van het geleide meditatie boek “Book of Sacred Baths” om advies. Hieronder vindt u haar suggesties voor verschillende manieren om samen te werken wanneer u ver van elkaar bent verwijderd.

 • unibet

 • Zoek uit wat de Ideale communicatiestijl is
  Elke dag praten is misschien overkill in een normale relatie, maar als je op lange afstand bent, kan gebrek aan communicatie kans op onzekerheden geven. Het eerste ding om te erkennen, zegt Sherman, is dat ieder mens anders is. “Als twee mensen samen zijn, ontvangen sommige mensen niet graag sms’jes als ze aan het werk zijn. Of sommige mensen willen meerdere keren per dag communiceren. Hopelijk heb je deze persoon al leren kennen voor de lange afstandsrelatie en begin je niet net met de afstand, zodat je elkaar beter aanvoelt, maar je moet wel uit zien te vinden wat de beste manier is om contact met elkaar op te nemen, zodat jullie zich met elkaar verbonden voelen en op regelmatige tijdstippen inchecken met elkaar”.

  Zeg Wat je Nodig Hebt
  Met communiceren, Sherman zegt, is het van cruciaal belang om te weten wat je van je partner nodig hebt tijdens een relatie op afstand en dat jij je ook kwetsbaar genoeg opstelt om dit te zeggen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in staat zijn om in elkaars behoeftes te voorzien (of de vraag voor de aandacht) degenen zijn die het langst bij elkaar blijven.

  Dat brengt ons bij het belang van het zetten van vertrouwens-grenzen als je niet direct betrokken bij de dagelijkse bezigheden van het leven van je partner. Dr. Sherman suggereert dat als je voor die tijd dingen hebt meegemaakt, bijv. dat je bedrogen bent in het verleden, jij dan moet praten met je partner over hoe je dit vertrouwen vast kan houden. Met één waarschuwing: “Je moet ervoor zorgen dat je niet wordt alles wilt controleren en dat de andere persoon het hier mee eens is. Wanneer je weet dat je ergens behoefte aan hebt, kan je dit bekend maken in het begin voordat het uit de hand loopt. Hetgeen waar jullie het over eens worden zal er voor zorgen dat je vertrouwen en integriteit opbouwt.”

  De andere persoon deel uit laten maken van uw leven is een andere manier om uw partner zich meer op zijn/haar gemakt te laten voelen op afstand. Zegt Sherman, “Stellen hebben verschillende grenzen, maar als jullie het prima vinden dat je elkaar verrast en / of dat jullie elkaars vrienden ontmoeten wanneer ze op bezoek komen, zullen ze niet het gevoel hebben dat ze maar een bijproduct zijn in uw leven of dat u misschien een geheime relatie heeft.”

  Ga Effectief Met Ruzies Om
  Boos naar bed gaan is al erg genoeg maar koppel dat met honderden of duizenden mijlen tussen elkaar en geschillen worden direct sterker. Sherman adviseert om ruzies rustig te bespreken met bezorgdheid terwijl ze vers in het geheugen liggen in plaats van alles op te kroppen, en als het kan worden gedaan. Ga rustig met elkaar om tafel zitten en bespreek het rustig. Zij adviseert ook om niet te sms’en tijdens een ruzie – en in plaats daarvan te bellen om het op te lossen. Er is meer ruimte voor miscommunicatie en misverstanden via SMS, dus om context te bieden en het zelf uitleggen, hetzij via video of een telefoongesprek, heeft altijd de voorkeur.

  Hou het Nieuw
  Blijf zitten met het kalverliefde gevoel door vaak te blijven flirten met elkaar en het doen van de kleine dingen die je deed toen je relatie nieuw was. Wanneer u uw partner niet kan zien, is het des te belangrijker om hen eraan te herinneren hoeveel zij voor u betekenen. Sherman raadt aan om creatieve manieren te vinden om genegenheid te tonen, of het nu gaat om “gewoon omdat” geschenken en leuke postpakketjes, old-school liefdesbrieven, gedichten, bloemen, of ingesproken berichten. Onderzoek toont aan dat paren die samen dingen doen gelukkiger zijn, dus verrassingen zijn goed. In persoon, zegt ze dat je dingen moet doen die je normaal niet zou doen.

  Leer om te gaan met je emoties als jij je alleen voelt
  Omgaan met gevoelens van eenzaamheid en afstand kan een van de moeilijkste aspecten zijn van het niet bij elkaar zijn. Om hiermee om te gaan, zegt Sherman: “Is het belangrijk om manieren te vinden voor wanneer jij je alleen of eenzaam voelt om over te schakelen naar een staat van liefde en je opnieuw te verbinden met jezelf en zo je humeur te veranderen. Om je gedachten weer positief te krijgen, moet je rituelen ontwikkelen of manieren vinden om zo om te gaan met je gedachten, gevoelens en emoties (sommige mensen kunnen aan yoga beginnen of een tijdschrift lezen, bijvoorbeeld), omdat uw partner er niet is.”

  Plan Bezoekjes Vooraf
  Een oceaan tussen twee personen heeft de neiging om een intensiteit en urgentie aan de relatie toe te voegen die zonder de afstand misschien niet zou bestaan. Het is belangrijk om te praten over toekomstige bezoekjes, zodat u beide hebben een tastbaar doel heeft om elkaar te ontmoeten en om het gesprek over uw plannen om uiteindelijk bij elkaar te wonen voort te zetten. Maar niet aandringen op een verbintenis voordat u er beiden klaar voor bent. Zegt Sherman, “Praten over de toekomst geeft u een visie of een gedeelde visie waar je samen aan werkt en je co-creëert een leven waardoor je uiteindelijk zal eindigen met elkaar, als dat het geval is.”

 • erovibes
 • Houd de Romantiek Levende
  Een no-brainer voor een lange afstand relatie is steeds bevestigen dat u geeft om de andere persoon in de loop van de afstand tussen elkaar. “Vertel hen waarom je van ze houdt en waarom je voor ze hebt gekozen,” aldus Sherman. “Het is ook echt goed om elkaars successen te steunen. Studies hebben aangetoond dat je er voor elkaar bent wanneer de dingen goed gaan belangrijker is dan wanneer het slecht gaat. Dus ik denk dat het extra belangrijk is om wanneer ze een opslag krijgen op het werk of andere kleine overwinningen behalen, om dit te erkennen en je ook je best moet doen om dit te vieren”

  Het onderhouden van een seksuele verbinding is ook belangrijk omdat Sherman heeft opgemerkt dat dit het enige is wat een vriendschap van een serieuze relatie scheidt. Of uw voorkeur nu uitgaat naar virtuele Skype seks, sexy praatjes over de telefoon, of sexting elkaar, enz., Het doel is om frustratie van het niet zien van elkaar te beperken. “En dan wanneer je elkaar zien, je uiteraard tijd maakt voor intimiteit. Het komt zo weinig voor en jullie zijn zo ver weg, dat je echt wilt dat die persoonlijke moment speciaal zijn.”

  Leef je eigen leven
  Teveel afhankelijk zijn van uw partner kan de kus des doods betekenen voor een relatie, maar Sherman beveelt vooral aan om een leven voor jezelf op te bouwen buiten de andere persoon om tijdens de lange afstand. Het doel is om te vermijden dat te veel druk op de ene persoon wordt uitgeoefend om zo aan al uw wensen te voldoen. “De gelukkigste koppels,” zegt ze, “zijn in staat om hobby’s en vrienden te onderhouden buiten een relatie om, en als je op lange afstand bent, is het des te belangrijker, omdat die persoon niet je hele leven kan zijn als ze niet fysiek aanwezig zijn. ”

  Ga met verwachtingen om
  In een langeafstand relatie, is een van de meest fundamentele problemen rekening houden met het omgaan van uw verwachtingen over hoe de dingen zullen zijn ten opzichte van de realiteit van de schema’s en communicatie barrières. “Nogmaals, we zijn allemaal verschillend,” zegt Sherman, “en vooral als we niet de lichaamstaal van iemand kunnen lezen en elkaar niet op regelmatige basis kunnen zien, is het belangrijk om te bespreken wat je behoeftes zijn en wat die van de andere persoon zijn zodat jullie de tijd met elkaar goed kunnen doorbrengen.”

  Share.

  Leave A Reply